0
5 OTÁZOK PRE TOBIASA MÜLLERA
11. 04. 2017

Milujete netradičné múčniky? Neodoláte čokoláde a iným sladkostiam? Máte radi cestovanie a spoznávanie nových receptov? Tak práve vám je určená naša kuchárska kniha BAKE & THE CITY.

Autorom je skúsený sympatický kuchár a bloger Tobias Müller, s ktorým sa vydáte na atraktívnu okružnú cestu po Európe. Počas nej vám predstaví svoje najobľúbenejšie dezerty, ktoré upravil do modernej a jednoduchej podoby. Každý recept opisuje do najmenších detailov, báť sa preto nemusia ani začiatočníci. A ak sa chcete dozvedieť, ako sa Tobiasovi páčila Praha alebo ktorým receptom z jeho knihy zabodujete na Valentína, prečítajte si náš krátky rozhovor.

1. Prahu ste v minulosti už navštívili. Kedy to bolo a aký dojem ste si odniesli z hlavného mesta Českej republiky? Máte v Prahe nejaké miesto, zažili ste nejakú situáciu, na ktorú často a rád spomínate?
V Prahe som bol niekoľkokrát. Mám rád veľké mestá a Praha je mojou obľúbenou destináciou. Naposledy som v nej bol v roku 2012. Vždy bývam v hoteli Mövenpick s tou zábavnou lanovkou, ktorá spája hornú časť hotela s hlavnou budovou. Z tejto lanovky je úžasný výhľad na celú Prahu.

Keď som na cestách, vždy sa snažím dozvedieť sa niečo o histórii mesta. Praha ponúka naozaj veľa zaujímavostí na videnie a ešte viac na poučenie. Spomínam si na krásne historické časti mesta. Staromestská radnica, Karlov most, veľmi sa mi páčil Strahovský kláštor.

2. Do vašej kuchárskej knihy BAKE & THE CITY, ktorá vyšla v roku 2016, ste vybrali aj jeden recept spojený s Prahou – PRAŽSKÉ LIEVANCE. Mali ste možnosť ochutnať aj nejaký iný český zákusok alebo sladké jedlo? Čo si myslíte o českej kuchyni?
Keď som v nejakej krajine alebo meste prvýkrát, vždy ochutnávam tradičnú miestnu kuchyňu a, samozrejme, aj torty a sladkosti. V Prahe som vyskúšal koláče a plnené buchty. Boli vynikajúce.

Českú kuchyňu mám skutočne rád. Je tým, čomu hovorím poctivá kuchyňa. Milujem knedle, mäsové jedlá a všetky druhy kapusty. Takže pobyt v Českej republike je pre mňa taký malý chuťový raj.

3. Blíži sa 14. február a sviatok svätého Valentína. Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok. Aké dobroty z BAKE & THE CITY by ste odporučili dámam, s čím u mužov spoľahlivo zabodujú?
Dámam by som rozhodne odporučil Guiness brownies s karamelovou polevou. Kombinácia čokolády, piva Guiness a karamelovej polevy im zaručene otvorí cestu k srdcu každého muža. K tomu môjmu teda určite.

4. Prezradíte nám, ako najradšej trávite deň, voľný čas, víkendy alebo dovolenku? Teda v prípade, že práve nepečiete nejakú dobrotu.
Tentoraz budem na Valentína v práci, ale potom vezmem svoju snúbenicu na večeru. Varím a pečiem neustále, takže je príjemné občas si vyjsť a nechať sa rozmaznať skvelým jedlom, ktoré pripraví niekto iný. Snažím sa tráviť čo najviac voľného času s mojou milovanou.


5. Aké sú vaše pracovné plány na rok 2017?
Samozrejme, aj naďalej budem písať blog. Mám veľa nápadov, chcem skúšať nové kombinácie, objavovať nové chute z celého sveta a (možno) zapracovať na svojej ďalšej knihe.



Newsletter

Novinky a akciové ponuky len do vašej schránky!

gtag('event', 'section', {'Section': 'Front:Magazine', 'send_to': 'allTrackers'}); gtag('event', 'source', {'Source': 'PRESCO.SK', 'send_to': 'allTrackers'});